Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Punjači koji koriste obnovljive izvore energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 21 Srpanj 2011 12:29

Upotreba obnovljivih izvora energije iz dana u dan raste, a samim time povećava se i broj punjača koji koriste obnovljive izvore energije kako bi napunili mobitele, laptope, i druge slične uređaje. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih.

Fotonaponska torba

Fotonaponska torba biti će vrlo korisna ukoliko vam je potreban punjač dovoljno snažan da bi napunili laptop. Riječ je o izdržljivoj, vodootpornoj torbi opremljenoj sa solarnim modulom snage 15 W koji može proizvesti najviše 20 V, što znači da ćete za sat vremena punjenja imati između 12 i 45 minuta rada na laptopu (ovisno o samom računalu i bateriji). Za oko 5 sat punjenja na suncu baterija laptopa trebala bi biti u potpunosti puna.


Izvor slike: http://www.voltaicsystems.com

nPower PEG

Kod punjača koji koriste Sunčevu energiju nailazimo na problem kada nema sunca. U tom slučaju postoje uređaji koji koriste druge oblike energije kako bi napajali vaše uređaje.

Uređaj nPower PEG radi na principu kretanja, što znači da prikuplja energiju samim vašim kretanjem, bilo da je riječ o hodanju, trčanju ili vožnji bicikla. Prikupljena energija dovoljna je da bi napunili mobitel, MP3 player ili kameru.


Izvor slike: http://www.npowerpeg.com

Punjač K3

Ovaj punjač istovremeno iskorištava Sunčevu energiju i energiju vjetra, a dovoljan je ukoliko želite napuniti mobitel, kameru, GPS jedinice ili MP3 player.


Izvor slike: http://www.kinesisindustries.com/

Savitljivi solarni punjač

Savitljivi solarni punjač ima integrirane tankoslojne panele snage 5W, i vrlo je praktičan upravo zbog svoje fleksibilnosti. Maksimalnu učinkovitost imati će ukoliko je potpuno ispravljen. Uređaj se može koristiti za napajanje mobitela, kamera, laptopa, i sličnih aparata.


Izvor slike: http://inhabitat.com

Bicikl sa generatorom

Ukoliko bicikl često koristite za rekreaciju, a želite istovremeno iskorištavati čiste oblike energije, mogli bi razmisliti o ovakvoj vrsti bicikla. Okretanjem pedala na biciklu koje su spojene na generator stvarate dovoljno energije za napajenje stolnog računala, male mikrovalne pećnice, miksera i sličnih aparata.


Izvor slike: http://inhabitat.com

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     punjači      solarna energija      energija vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?