Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Sunčani koncert za solarnu elektranu na školi u Kaštelima E-mail
Autor Ivan Szekeres   
Nedjelja, 12 Siječanj 2014 15:51

Kao dio kampanje za energetski neovisnu školu u Kaštel Lukšiću, u petak 17. siječnja 2014. održat će se  „Sunčani koncert“ na kojem će nastupiti splitska grupa The Beat Fleet te grupe Justin's Johnson, Mjesni odbor, Ultimatum i Rolokomotiva.

Kampanja za energetski neovisnu osnovnu školu Ostrog u Kaštel Lukšiću u punom je jeku i polako ulazi u svoju završnicu. Naime, u svega četrdesetak dana kolege iz UNDP-a i Energetske zadruge Kaštela uspjele su pokrenuti jednu iznimno pozitivnu inicijativu i razglasiti je diljem Hrvatske i svijeta. Primjenjujući načela grupnog financiranja u donacijskom smislu uspjeli su prikupiti gotovo 4.000 američkih dolara za ugradnju solarne fotonaponske elektrane na krovu škole. No, nakon četrdesetak dana intenzivnog rada kampanja neće stati, već će se organizacijom koncerta podrške lokalnu zajednicu dodatno mobilizirati da se angažira na provedbi ovog projekta.

Koncert podrške inicijativi OŠ Ostrog

Energetska zadruga Kaštela i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u petak, 17. siječnja 2014. s početkom u 20 sati u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom organiziraju „Sunčani koncert“ za izgradnju solarne elektrane na krovu osnovne škole Ostrog. Na koncertu će nastupiti poznata splitska grupa The Beat Fleet (TBF) te grupe Justin's Johnson, Mjesni odbor, Ultimatum i Rokolomotiva. Cijena ulaznica je 30 kuna, a moći ćete ih nabaviti na ulazu prije koncerta.  

Prihodi od koncerta doprinijet će realizaciji projekta kojeg provodi UNDP s lokalnim partnerima za izgradnju solarne elektrane na krovu škole. Prihodima od proizvodnje električne energije škola će financirati mjere energetske učinkovitosti kao što je, primjerice, zamjena postojeće rasvjete i nabavku opreme i nastavnih pomagala.

Snažna podrška lokalne zajednice u Kaštelima

Inicijativi Energetske zadruge Kaštela za organizaciju koncerta aktivno se odazvala lokalna zajednica zajedno s Gradom Kaštela koji je dao snažnu potporu kampanji. Održavanje koncerta svojim su sponzorstvom i donacijama omogućile tvrtke: Ribola d.o.o., Mediteran produkcija, Clissa d.o.o., Media plakat, Bepo Sound i Plesni klub K7, a medijsku podršku na lokalnoj razini pružili su Nautic Radio Kaštela i Portal Grada Kaštela. Potpora lokalne zajednica presudan je faktor za realizaciju ovog projekta čiji su glavni cilj dizanje svijesti učenika o značaju obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša te aktivno uključivanje lokalne zajednice u zajedničko stvaranje održive budućnosti.

Tags:     Kaštela      Energetska zadruga      škola      Ostrog      TBF      Sunčani koncert      Justin's Johnson      Kaštel Lukšić
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?